activiteiten 2020

zo 6 sept | Leidsche Rijn Festival anders in 2020

Cultuur19 organiseert dit jaar een heel ander soort Leidsche Rijn Festival, namelijk in heel de wijk en heel de zomer. Tja, dat is een gevolg van de corona regels en (on)mogelijkheden.

Wat wel deze zomer?
Vanaf half juli en in augustus vinden her en der in de wijk talloze kleinschalige kinderactiviteiten met kunstenaars plaats, die gratis te bezoeken zijn. Workshops waarbij kinderen vooral zelf kunst gaan maken. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt en zal ook hier te lezen zijn.

En 6 september online
Een greep uit de kunstwerken die deze zomer gemaakt worden, krijgt een plek in het programma van de Leidsche Rijn Festivalshow. Deze show wordt op zondag 6 september live vanuit Castellum Hoge Woerd gestreamd en gepresenteerd door onder andere Jeroen Schipper.
“Net als andere jaren werken we zoveel mogelijk samen met professionele en lokale makers. Ons festival draait om verwondering en zelf doen en dat blijft ook in deze vorm fier overeind. De voorprogramma’s in de zomer zijn bedoeld om kinderen zoveel mogelijk te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met kunst. In de live show komt alles samen: mooie verhalen, muziek om op te dansen, kunst om van te genieten, gemaakt door kinderen.

Ook het zomerse kunstlab voor kinderen In Je Makie (8+) krijgt een plekje in de show”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen.

Festival-doe-krant
In aanloop naar de zomervakantie verschijnt er ook een Festival-doe-krant voor kinderen met creatieve maak-ideeën en activiteiten. In de krant is een hoofdrol weggelegd voor festivalmascotte Joek. Albert Hennipman, geestelijk vader van Joek, tekent voor het ontwerp van de krant, samen met twee illustratoren van het Huis van Betekenis, Timon Vader en Bob Mollema. De krant valt vlak voor de zomervakantie in heel Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op de mat.

Festival-Boerderijpakket
Utrecht Natuurlijk is dit jaar ook een van de samenwerkingspartners en organiseert parallel aan de live show op 6 sept het Oogstfeest in Steede Hoge Woerd. Samen stelden ze een speciaal Festival-Boerderijpakket samen met lokale producten zoals sap van stadsboerderij Koppelsteede, de officiële Leidsche Rijn Festivalbeker, doe-het-zelf potato twisters van Tes en Tos en een fris Maximusbiertje voor ouders/verzorgers. Wie de festivalsfeer in huis wil halen kan het pakket bestellen. Zo steun je bovendien de lokale ondernemers die anders op het festival te vinden zijn. Het Festival-Boerderijpakket is vanaf nu te koop via www.utrechtnatuurlijk.nl/festivalboerderijpakket.