activiteiten 2020

t/m 25 mei 2020 Kaarten wedstrijd & ouderen verrassen

Kinderen kunnen voor ouderen een kaart tekenen tijdens deze Kaartenwedstrijd georganiseerd door @Kunstlint. Door de Coronacrisis is het leven van veel mensen veranderd. Kinderen zijn meer thuis en veel ouderen zitten alleen, omdat er geen bezoek meer mag komen.

@KunstLint is een lokaal kunstenaarscollectief dat kinderen, tijdens Coronatijd, wil inspireren om een leuke of mooie tekening te maken voor een onbekende oudere hier in je eigen wijk. Daarom organiseren ze een wedstrijd, waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden.
Er zijn voorgedrukte kaarten af te halen op twee adressen (in het Máximapark en Vleuten-dorp). Als je een mooie tekening gemaakt hebt, kan de kaart op dezelfde adressen weer ingeleverd worden. @KunstLint bezorgt daarna de kaarten bij diverse ouderen in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, die daardoor vast een fijn geluksmomentje ervaren. “En wie kan dat nu niet gebruiken?”

Hoe je mee kunt doen
Haal een voorgedrukte kaart op bij één van de twee adressen die bij “kaarten ophalen en inleveren” vermeld staan. Schrijf je naam en het telefoonnummer of e-mailadres van je ouders op de kaart. Maak een mooie tekening op de blanco achterkant en lever de kaart weer in op één van de aangegeven adressen. Je mag iedere week opnieuw meedoen!!! t/m 25 mei 2020.
De kaarten zijn 15×21 cm. Heb je al een mooie tekening op die maat, dan mag je die ook inleveren. Schrijf dan wel je eigen naam, het telefoonnummer of e-mailadres van je ouders, achterop de tekening, want dan kunnen we contact met je opnemen als je een prijs gewonnen hebt. Voordat de kaarten naar een oudere gaan, lakken we alles weg, behalve je naam, in verband met de privacy. Helaas zie jijzelf je kaart niet meer terug, maar niet getreurd, want je hebt wél iemand héél blij gemaakt!!

Waar gaan de kaarten heen?
De kaarten worden dan de komende weken naar ouderen toegebracht o.a.  bij ABZ, de Schakel, Parkhof Vleuten, de Roef de Meern.

Kaarten ophalen en inleveren
De kaarten kun je ophalen en inleveren bij Van Rooijen Grafisch, Odenveltlaan 3,  Vleuten-dorp  óf
Atelier @KunstLint, Alendorperweg 10a, Vleuten (Máximapark) op werkdagen tussen 11 0- 15 uur.
Als je je kaart liever per post verstuurd, doe dat dan naar het adres van Atelier @KunstLint.

Jurering en prijzen
Er zijn twee leeftijdscategorieën voor de wedstrijd: 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. De wedstrijdperiode duurt vijf weken.
De kaarten worden gejureerd door de diverse kunstenaars van @KunstLint en een aantal creatieve jongeren.
Er worden iedere week twee weekwinnaars gekozen.  De weekwinnaars ontvangen een ABC poster van Cecile Reijnders of een naamarmband. De kaarten van de weekwinnaars zetten ze op hun facebook @Kunstlint en in hun etalage in Atelier op de Alendorperweg 10a in het Máximapark.
Na 5 weken kiest de jury de 10 allerbeste tekeningen.
Deze 10 winnende tekeningen worden mooi ingelijst door Lijstenmakerij Isgelijst uit Vleuten-dorp. Zodra het weer mag van de overheid, organiseert @KunstLint een openingsexpositie in Atelier, waar de winnende tekeningen tentoongesteld worden. Na afloop van de expositie krijg je dan je ingelijste werk weer mee.
Dan is er nog een hoofdprijs categorie 4-7 jaar:
Jouw Portret op een doek van 20 x 28 cm geschilderd door kunstschilder, Martha Goedings.
Hoofdprijs categorie 8-12 jaar:
Workshop Aquarelschilderen van aquarellist Hannie Rieuwerts, speciaal voor jou en twee vrienden of vriendinnen.
Extra hoofdprijs:
Jouw tekening ingelijst door Lijstenmakerij Isgelijst, in een lijst die je zélf mag uitzoeken.
Tweede prijzen:
Kunst vogels van glas of speksteen t.w.v. € 35,00 van Ineke Smienk en Gerda Glerum.
Derde prijzen:
Jouw Ontwerp wordt gedrukt op 10 ansichtkaarten.

Mede mogelijk gemaakt door
Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door:
Van Rooijen Grafisch in Vleuten – dorp: voorgedrukte kaarten, tevens afhaal- en inleveradres
Lijstenmakerij Isgelijst in Vleuten- dorp: passepartouts en extra hoofdprijs.

Overig
@KunstLint biedt het platform, zorgt voor verspreiding van de kaarten naar ouderen en probeert de privacy zo goed mogelijk te waarborgen; Ingestuurde kaarten worden niet geretourneerd; Over de winnende tekeningen wordt niet gediscussieerd; Bekenden, vrienden, familie van de kunstenaars van @KunstLint zijn uitgesloten van prijzen, maar kunnen uiteraard wel een kaart inleveren! @KunstLint is niet aansprakelijk voor eventuele fouten.

@Kunstlint
De Kaarten Wedstrijd wordt georganiseerd door het lokale kunstenaarscollectief @KunstLint, een samenwerkingsverband van 13 kunstenaars uit Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern, die mooie beeldende kunst maken en creatieve cursussen en workshops geven.
Ze hebben een Facebookpagina: Kunstlint Utrecht
Het Atelier waar werk va vele kunstenaars te vinden is: @KunstLint, Alendorperweg 10a, 3451 GM Vleuten
Mailadres: m.art@planet.nl

Achterkant van de kaart. De voorkant mag je zelf kleuren of tekenen.

corona kaartenwedsttijd Leidsche Rijn