activiteiten 2020

wo 22 t/m 26 jan 2020 | Museum van de Lineaire Economie

Deze week is het tijdelijke museum van de Lineaire Economie open. Kom langs bij RAUM en laat je informeren.

Aangekomen in de toekomst wil de Nederlandse overheid een ‘circulaire economie’ realiseren (waarbij grondstoffen niet worden uitgeput én reststoffen opnieuw worden ingezet). Maar hoe ziet een circulaire samenleving eruit? Welke doelen en middelen moeten we hierbij inzetten? En wat zijn maatschappelijke consequenties hiervan?

Het museum laat zien hoe de lineaire economie opkwam en langzaam werd vervangen door de circulaire beschaving. Het toont zeven veranderingen die de historische transitie verbeelden. Van afval en grondstoffen in de 20e eeuw tot het einde van consumentenbezit in de jaren 2050. Dit museum nodigt bezoekers uit om de wereld achter ons te laten en de circulaire beschaving te omarmen.

Totstandkoming
Het museum van de lineaire economie is ontwikkeld door studenten in de Mixed Classroom Techniques of Futuring op initiatief van de Urban Futures Studio (Universiteit Utrecht) in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAUM en het Utrecht Sustainability Institute. Het museum reist door naar de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 3 februari in Den Haag en de Pathways to Sustainability conferentie op 5 maart in Utrecht.

Gegevens
De opening van het Museum Lineaire Economie – Urban Futures Studio is woensdag 22 januari
Locatie: RAUM – Berlijnplein 520, Utrecht / Vergaderruimte van RAUM.
Tijd: 14 – 17 uur / Inloop vanaf 13.30 uur
Toegang is gratis (Wel graag aanmelden voor de voor de openingsdag