activiteiten 2020

Herfstvakantie in Castellum Hoge Woerd 2020

Nog even en dan begint de herfstvakantie. Breng dan eens een bezoekje aan ons Romeinse verleden. Bij Museum Hoge Woerd leer je meer over het verleden en breng je zo zelf de Romeinse geschiedenis tot leven!

Gedurende de herfstvakantie is er een uiteenlopend programma voor het hele gezin van 10 – 17 uur (ma gesloten).

Om te beginnen is er een speciaal programma op zondag 18 oktober, dat volledig in het teken van Culturele Zondag Leidsche Rijn staat. Met oa twee gratis programma’s: Gangs of Rome, een spannend Romeins bordspel en een spannend bezoek aan de wachttoren, waarbij Romeinse soldaten je alles vertellen over het leven in en om de toren.

Houd je er meer van om zelf wat actiever bezig te zijn? Kom op donderdagmiddag 22 oktober met ons kokkerellen naar heus Romeins recept en maak je eigen kruidenkaas.

Ben jij een echte creatieveling? Kom dan op zaterdag 24 oktober samen met ons je eigen Middeleeuwse speelgoed knutselen, perfect om thuis op herfstige dagen mee te spelen. En er is meer knutselaanbod! Je kan bij ons ook je eigen Middeleeuwse buidel maken, waarmee je je eigen, mooie munten altijd veilig bij je kan dragen.

Voor de jonge archeologen in de dop is op zaterdag 24 oktober ook de ArcheoHotspot ook geopend. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek!

Maar kijk ook eens op de herfst activiteiten van Steede Hoge Woerd. Klik HIER.

Naast dit herfstvakantieprogramma zijn er ook, zoals gebruikelijk, iedere zaterdag en zondag speciale openlucht rondleidingen aan, geschikt voor het hele gezin.

Wil je gewoon langskomen om onze museumcollectie te bekijken? De toegang tot ons museum is gratis, wel dient er vooraf aan het bezoek een kaartje gereserveerd te worden. Reserveer je (gratis) tickets hier.

Zoals je ziet, valt er van alles te beleven deze herfstvakantie! Met de activiteiten van het museum en de partners Steede Hoge Woerd en Podium Hoge Woerd, valt er iedere vakantiedag wel iets te beleven binnen de muren van het Castellum. Tot dan!