activiteiten 2020

vr 31 jul 2020 | Hatha yoga in het groen

Een losse yoga- les in de buitenlucht, in de prachtige tuin van Steede Hoge Woerd. Dat kan deze zomer. In deze hatha-yoga lessen leer je hatha-yoga-houdingen op jouw manier te doen. De les is een mix van inspanning en ontspanning. Een ideale basis voor rust om de hectiek van alledag los te laten.

Wat is hatha-yoga?
In hatha-yogalessen leer je diverse houdingen, gebaseerd op je ademhaling. De les begint met een korte meditatie: een moment om ons lichaam voor te bereiden op de les. Als een flow worden verschillende houdingen (asana’s) uitgevoerd waarbij de ademhaling een belangrijk onderdeel is. Vaak begin je met staande asana’s en vervolgens ga je van zittende naar liggende oefeningen. Als laatste doen we een eindontspanning. Verschillende ademhalingsoefeningen (pranayama) kunnen een onderdeel van de les zijn.

Omdat de yoga-lessen in de buitenlucht zijn, kom ook je in contact met de natuur: je hoort de vogels zingen, je ruikt het gras en op de achtergrond scharrelen de dieren van de stadsboerderij. De lessen gaan in principe altijd door; bij slecht weer zijn er plekken waar je even kunt schuilen. Mocht het tijdens de les regenen, dan schuil je bv in de tent. Als het echt slecht weer is, dan wordt de les geannuleerd. Je hoort dit tijdig.

Gegevens
Tijd 10.15 – 11.15 uur
Locatie: Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern
Kosten € 8/ les (tikkie of contant)
Inschrijven
Er is ook 28 augustus nog een les.

Wat heb je nodig?
Een yogamat (of een groot strandlaken of badhanddoek)
Kleding die makkelijk zit en die berekend is op een uurtje in de buitenlucht zijn: een jas, trui, sokken
Een dekentje om je warm te houden
Water of iets anders te drinken

Over Angela Leow
De hatha-yoga lessen worden verzorgd door Angela Leow: Ze woont in Vleuterweide. Yoga beschouwde zij voorheen als een work-out. Totdat ze ontdekte wat yoga inhoudt; sindsdien is het een onderdeel van haar dagelijks leven. Het geeft haar kracht, energie en vertrouwen dat er meer mogelijk is dan je denkt. Door in het moment te zijn en durven los te laten, komt er innerlijke rust. Inmiddels heeft ze zo’n 200 uur opleiding afgerond en is ze diverse cursussen verder. Ze staat nu op haar mat om yoga met anderen te delen. Je bent van harte welkom bij haar lessen in de tuin van Steede Hoge Woerd! Een prachtige, inspirerende plek voor yoga in de buitenlucht.