activiteiten 2020

Early bird tickets 2020 | Het NUT – Graven

Het verhaal dat vergeten wil worden heet “Graven” en wordt de nieuwe zomervoorstelling van het NUT.
Nu met Early Bird actie! > Bestel je tickets vóór 1 april 2020 met € 5,- korting!

De voorstelling
Laura is zeventien en verliefd op Heinrich. Sinds een maand is hij ingekwartierd in hun huis. Hij is lang, blond en heeft de mooiste, heldere blauwe ogen. Samen spelen ze quatre-mains Fantasie in f mineur van Schubert. Als per ongeluk hun vingers over elkaar struikelen is zij volmaakt gelukkig.

Laura is eenentwintig en al weduwe. Ze hadden zich verloofd. Als de oorlog over was zouden ze trouwen. Haar tranen mengen zich met de inkt van de vlug geschreven letters. Letters die vertellen hoe hij gesneuveld is aan het front.

Laura is zesennegentig en dement. Een leven lang heeft ze geprobeerd om Heinrich te vergeten. Na de oorlog vond ze een nieuwe man, een goede man. Ze kregen een huis, vier kinderen en in al die jaren wel zes keer een hond. Al haar geluk kon hem niet doen verdwijnen. Na zeventig jaar zwijgen stamelt ze nu steeds, maar onwillekeurig, zijn naam.

Peter is vijfendertig en op bezoek bij zijn oma. Voorzichtig schuifelen ze samen door de gangen van het verzorgingstehuis. Zij prevelt een naam die hij niet kent. Heinrich… Heinrich… Hij wordt nieuwsgierig. Een week later speurt hij, in het oude huis dat al enkele jaren onbewoond is, naar aanwijzingen. In een schoenendoos, die zich verstopt had achterin de kledingkast, vindt hij een geschiedenis. Een geschiedenis die liever vergeten was.
Een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind.

Theatermaker Greg Nottrot vertelt deze foute liefdesgeschiedenis en wordt hierbij begeleid door pianiste Maxime Snaterse. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Inclusief diner
Zoals je van het NUT mogelijk al gewend bent, eindigt de avond met een bijzonder driegangendiner. Sluit de voorstelling sfeervol af met de rest van het publiek en laat je verrassen.

Waar, wanneer en tickets
Periode:  11 t/m 28 juni 2020
Locatie: Onder de perronkappen van het Berlijnplein, Leidsche Rijn
Tickets:  t/m 29 maart: € 40,- Early Bird / daarna regulier € 45,- (Dit is inclusief 3-gangendiner)
Link naar de tickets.