activiteiten 2020Nieuws

Tips van DOCK in tijden van Corona

DOCK Utrecht heeft vanzelfsprekend ook de maatregelen ivm het Coronavirus toegepast op hun werk en locaties, maar ook een paar eenvoudige tips om elkaar te helpen. Ook nu staat DOCK voor je klaar.

Heb je praktische hulp nodig?
Bel het infopunt informele zorg op 030 – 236 17 45 of kijk op de website www.nizu.nl/corona
NIZU en DOCK helpen je hier samen om je verder te helpen.

Wil je hulp geven?
Er zijn in jouw buurt veel initiatieven die hulp coördineren. Kijk voor een up-to date lijst op www.nizu.nl/corona, En natuurlijk kun je ook direct zelf iets doen voor je buren.

Help jouw buren direct!
Op een briefje kun je bijvoorbeeld onderstaande tekst zetten en bij je buren in de brievenbus doen.
Beste buurtgenoot, hoe gaat het? Je mag me bellen, dan bespreken we samen wat ik voor jou kan doen.
Mijn telefoonnummer is ……….
Mijn adres is ………….
Groet van ………………

 

Uitgebreidere informatie van DOCK Utrecht

Sluiting buurtcentra en speeltuinen
De buurtcentra en speeltuinen in Utrecht die DOCK met de Gemeente beheert, zijn gesloten t/m 6 april 2020. Deze maatregel is genomen om het coronavirus terug te dringen. Veiligheid staat voorop.
Wel blijven onze sociaal makelaars en sociaal beheerders bereikbaar voor het ondersteunen van bewoners, netwerken en buurtinitiatieven om elkaar te helpen. Link naar de locaties Leidsche Rijn en Vleuten De Meern .
Het Vastgoedloket van de Gemeente Utrecht heeft per 16 maart alle reserveringen t/m 6 april in de buurtcentra geannuleerd.

Samenwerking DOCK Utrecht en NIZU voor bundelen van hulpinitiatieven
DOCK zorgt samen met het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht) dat de hulpnetwerken van bewoners voor elkaar bekend zijn voor inwoners en professionals op nizu.nl/corona en via de infolijn informele zorg op tel. 030 236 17 45 .
Om te zorgen dat vraag en aanbod (zeker nu in tijden van corona) van inwoners die hulp nodig hebben en de organisaties/bewonersinitiatieven die hulp bieden elkaar zo goed mogelijk kunnen vinden, lanceert NIZU de webpagina www.nizu.nl/corona. Dit initiatief is genomen door een enorme groei aan hulpaanbod en de behoefte aan overzicht op landelijke, stedelijk én buurtniveau in Utrecht.

Telefoonnummer NIZU
Er is een telefoonnummer dat door inwoners en professionals gebeld kan worden. Inwoners en professionals kunnen bellen naar 030 236 17 45 als ze ondersteuning willen bieden en niet weten waar ze die het beste kunnen vinden.
NIZU, DOCK Utrecht en andere sociale organisaties in Utrecht hebben onderling veel contact om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoefte. In deze uitzonderlijke situatie maken beroepskrachten en bewoners gezamenlijk plannen om Utrecht haar prettige leefklimaat te laten behouden en verder te versterken.

Website NIZU
Kijk op www.nizu.nl/corona, het Infopunt Informele Zorg.
Verder telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur  via 030 236 17 45.

Hele bericht van DOCK Utrecht
Het hele bericht met op sommige punten extra informatie vindt u HIER.
Houdt u anders ook goed de website en andere kanalen van DOCK Utrecht in de gaten voor verdere berichten ivm corona.