activiteiten 2020

do 20 feb 2020 | Natuurcollege: Otters in Utrecht?

Nieuw zijn de natuurcollege’s in Steede Hoge Woerd. De eerste gaat over Otters in de Oudegracht: de ultieme wilde stad?

De otter is aan een opmars bezig in de provincie Utrecht. Krijgen we ook otters in de Oudegracht? We hebben tenslotte ook al een zeehond gehad. Otter-deskundige Elze Polman van de Zoogdiervereniging geeft een leerzaam natuurcollege over otters.

Alle informatie
Kosten? Nee, deze activiteit is gratis. Heeft u het naar uw zin gehad? Een vrijwillige bijdrage na afloop wordt gewaardeerd.
Moet je van tevoren opgeven? Ja. Hoe inschrijven? Via dit inschrijfformulier.
Vaste begintijd of inloop? Vaste begintijd. We starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
Waar moet je zijn? Deze activiteit vindt plaats in het leslokaal van Utrecht Natuurlijk: ga op het binnenterrein van het Castellum op de kruising rechtsaf, in de toren ga je linksaf, het leslokaal bevindt zich aan je linkerhand.
Voor wie is deze activiteit geschikt? Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.

Natuurcollege de otter
De otter is aan een opmars bezig in de provincie Utrecht. Half november 2019 vonden vrijwilligers sporen van otters ten zuiden van Wilnis. Krijgen we ook otters in de Oudegracht? We hebben tenslotte ook al een zeehond gehad. Otter-deskundige Elze Polman van de Zoogdiervereniging geeft een leerzaam natuurcollege over otters.
Elze vertelt vanavond in een mini-natuurcollege over otters in Utrecht. Waar komen de otters die nu in de provincie Utrecht leven vandaan? Waarom ging het lang zo slecht met ze? Hoe leven otters? En kunnen we over een paar jaar otters in de Oudegracht verwachten? Een zeehond vond het hier een paar jaar geleden immers ook prima vertoeven. Wordt Utrecht de ultieme wilde stad met otters in de Oudegracht?

Volgende natuurcolleges
Hierna volgen nog natuurcolleges over Egels (19 maart) en Favoriete vogels (23 april).
Link.