activiteiten 2020

za 29 aug 2020 | Mindfulness bij Steede Hoge Woerd

Waarschijnlijk geen betere plek te vinden voor praktische workshop Mindfulness dan bij Steede Hoge Woerd. Tijdens deze interactieve workshop maak je op een praktische manier kennis met mindfulness in de natuur van Leidsche Rijn.

Mindfulness betekent opmerkzaamheid of aandachtigheid. Door de beoefening van mindfulness ga je van ‘doen’ naar ‘zijn’. Het helpt je om meer in het nu te zijn en anders met stress, drukte en gedachten in je hoofd om te gaan. En het goede nieuws: deze vaardigheid kun je trainen en voor jezelf ontwikkelen.

Wat kan je verwachten tijdens deze 2 uur durende workshop?
Je gaat interactief aan de slag met verschillende oefeningen;
Je kan de oefeningen naderhand thuis ook makkelijk beoefenen;
Je maakt kennis met je aandacht te sturen;
Je leert hoe je kunt opmerken hoe het lichamelijk en mentaal met je gaat;
Je geeft jezelf een moment van aandacht;
Je komt erachter of mindfulness iets voor jou is.

Gegevens
Data & tijd: woensdag 19, zondag 23 & zaterdag 29 augustus, 10 – 12 uur
Locatie: Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern
Kosten € 17,50 / les   en hier kun je inschrijven en je ontvangt van te voren een betaal verzoek.
Mindfulness is voor iedereen. Deze workshop is gericht op volwassenen vanaf 18+.

Midden in de natuur
Je doet dit op de prachtige locatie Steede Hoge Woerd. Deze locatie ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd, en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd. Op Steede Hoge Woerd vind je prachtige bloemen, groenten, planten, dieren en nog veel meer natuur, midden in Leidsche Rijn.

Over Femke Vergeer
De workshops worden gegeven door Femke Vergeer. Ze woont sinds november 2018 in Leidsche Rijn centrum. Een plek waar zij zich thuis voel. Sinds een aantal jaar beoefent ze mindfulness om met aandacht in het moment te leven. Je mag best weten, ook haar lukt dit niet altijd, maar door zichzelf de ruimte te geven om te blijven oefenen, merkt ze dat dit op een fijne manier doorwerkt in haar dagelijks leven. Met veel plezier geeft ze deze workshop en gaat ze graag met jou aan de slag om te ontdekken wat mindfulness voor jou betekent.”

Handig om te weten
Je hoeft geen ervaring te hebben. Deze workshop is juist om te ontdekken wat mindfulness is en of het bij jou past. Trek makkelijk zittende kleding aan en neem bij een beetje regen een regenjas mee. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers en je houdt tijdens deze workshop anderhalve meter afstand van elkaar.