activiteiten 2020

t/m zo 30 aug 2020 | Graven – het NUT

Gelukkig kan het NUT hun nieuwe voorstelling Graven toch live spelen onder de kappen van Perron 9 op het Berlijnplein. Dit samen met het onmisbare diner.

Graven – Het verhaal dat niet verteld wil worden
Elk jaar speelt het NUT in de zomer een voorstelling op een bijzondere locatie in de openlucht in Leidsche Rijn. De 7e zomervoorstelling: Graven  speelt op het Berlijnplein, onder de 19e eeuwse perronkappen.
Greg Nottrot (concept, tekst en spel) en Maxime Snaterse (piano) spelen een aangrijpende, hartverwarmende muziektheatervoorstelling. Een oorlogsduet voor vleugel en kleinkind. Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige jonge vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen…

Graven is een geschiedenis die schuurt. Een voorstelling over de vraag van wie de geschiedenis is. Over het belang van herdenken en het recht om te vergeten. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.

Theater en diner
Aansluitend aan de voorstelling eet iedereen met elkaar. Op veilige afstand natuurlijk! Eten en voorstelling worden met elkaar verweven door de specifieke gerechten, door met wie je aan tafel zit en waar het over gaat. Chef Daniël Lansbergen (Artisanal Cuisine en Buurtrestaurant Venster): ‘Mijn liefde zit hem in de beleving, het passend maken van de sfeer, het eten en de persoonlijke wensen.’

Disclaimer / de kleine lettertjes
Nog nooit liet de toekomst zich zo moeilijk voorspellen als in deze tijd. Mensen spreken van een ‘nieuw normaal’. En hoewel het NUT daar nog niet aan kunnen (en willen) wennen, hebben ze zich er wel toe te verhouden. Wat vandaag onmogelijk lijkt, kan morgen geregeld zijn, maar helaas geldt andersom hetzelfde. Dus misschien loopt het toch anders dan hierboven beschreven is. In dat geval vinden ze altijd weer een oplossing.

Gegevens
Speeldata t/m zondag 30 augustus, elke woensdag t/m zondag om 18 uur (wo – za) en 16 uur (zo)
De weekeinddagen zijn (bijna) uitverkocht en de doordeweekse dagen gaan nu snel.
Tickets € 45,- (incl. diner))
Bestellen via Graven – Tickets