activiteiten 2020

zo 6 sept | Oogstfeest Steede Hoge Woerd

Zoveel oogst, zoveel smaak! Kom proeven, bakken, plukken en de oogst samen vieren op stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Dit jaar wel wat anders dan anders: kleinschalig, vol = vol en tegelijk met het Leidsche Rijn Festival. Je kunt het Leidsche Rijn Festival en het Oogstfeest dit jaar ook online volgen.

Maar het is tijd om de oogst binnen te halen. Dat moment viert Steede Hoge Woerd graag samen met jou. Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het nu tijd om te oogsten. Ontdek meer over de smaken van de oogst. Kom proeven, bakken, plukken en de oogst samen vieren op stadsboerderij Steede Hoge Woerd.  Kijk hier voor meer informatie over het Leidsche Rijn Festival 2020.

Oogstfeest-programma*
Doe de pizza speurtocht:
Waar bestaat een pizza uit als je vanuit het niets moet beginnen? Tomatensaus, kaas, een bodem en euh… tja, wat nog meer en kun je kaas zelf maken? Ontdek via verschillende pizza-stationnetjes waar jouw pizza uit bestaat. En als je die ingrediënten compleet hebt? Dan moet de pizza natuurlijk in de oven. En op Steede Hoge Woerd hebben ze niet zomaar een oven, maar een grote leemoven. Je kunt de pizza speurtocht starten tussen 10.30 uur en uiterlijk 12.00 uur (afbakken van je pizza tussen 11.00 uur en uiterlijk 12.30 uur). ‘s Middags kun je starten tussen 14.30 uur en uiterlijk 16.00 uur (afbakken van je pizza tussen 15.00 uur en uiterlijk 16.30 uur).

Sapje en moes maken:
In september zijn de appels en peren uit de boomgaard van Steede Hoge Woerd klaar om geoogst te worden. Maak er samen ter plaatse sap en moes van. Zulk vers sap heb je nog nooit geproefd. Je kunt de hele dag door sap persen tussen 10.00 en 16.30 uur.

Muziektheater voor de kleintjes:
Muziektheater over zwerfafval. Reis mee met Wanda en de Walvis op zwerfafval-ontdekkingsreis in het muzikale theater van Emma van Dobben met de voorstelling Wanda, de Walvis en het Plasticmonster. De voorstelling Wanda, de Walvis en het Plasticmonster kun je 2x bekijken tijdens het Oogstfeest (exacte tijden worden later bekend gemaakt).

Struinen in de Tuinen:
Geniet van kindertheatergroep Retteketet. De voorstellingen van theategroep Retteketet kun je een aantal keer bekijken tijdens het Oogstfeest (exacte tijden worden later bekend gemaakt).

Pluktuin:
De pluktuin staat er begin september nog prachtig bij. Pluk de mooiste veldboeketten om thuis neer te zetten (zolang de voorraad strekt). Je kunt pluktuin bezoeken tussen 10 – 17 uur.

Gegevens
Locatie: Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
Kosten: Gratis
Tijd: 10 – 17 uur
Ook online te volgens.

*) Programma en corona-informatie: Steede Hoge Woerd heeft een uitgestrekt terrein met tuinen en weides waar we een continue doorstroom van mensen hebben via 3 in- en uitgangen. Je kunt als bezoeker een onderlinge afstand van 1,5 meter waarborgen. Desondanks vragen we je begrip als we het terrein tijdelijk even op ‘vol’ moeten zetten omdat we de 1,5 meter misschien niet meer kunnen waarborgen.

Bestel het Festival-Boerderijpakket
Nu er geen groot Leidsche Rijn Festival of Oogstfeest op het Castellum georganiseerd kan worden, brengen ze de festival-feestvreugde graag bij je thuis met het feestelijke Festival-Boerderijpakket. Dit pakket is speciaal door Utrecht Natuurlijk en het Leidsche Rijn Festival samengesteld met lokale Utrechtse producten. Zo steun je niet alleen lokale ondernemers zoals Maximus, Zomers en Tes & Tos, je geniet thuis van de lekkerste eerlijke producten van de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk én je geniet thuis van de festival-sfeer van het Leidsche Rijn Festival en het Oogstfeest. Drie keer feest! Te bestellen t/m zondag 30 augustus en zolang de voorraad strekt. Na bestelling klaar om op te halen op zaterdag 5 en zondag 6 september op Steede Hoge Woerd.