activiteiten 2020

zo 29 nov 2020 | Sintvoorstelling: Boer Boris – een paard voor Sinterklaas (3+)

In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum deze gezellige Sinterklaasvoorstelling. Waarschijnlijk kent elke ouder met een peuter of kleuter in huis wel de razend populaire prentenboeken over Boer Boris. Ted van Lieshout schrijft de verhalen en Philip Hopman maakt de tekeningen. Nu Sinterklaas weer in het land is, komen Ted en Philip vertellen over Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas.

Op een dag ontvangt Boer Boris een brief van Sinterklaas: zijn schimmel is van de trap gevallen! ‘Hij hinkt,’ schrijft Sinterklaas, ‘met rust komt alles wel weer goed. Maar hoe rijd ik op daken als het zonder schimmel moet? Ik zoek met spoed een ander paard, een paard met sterke benen. Ik vroeg me af, Boer Boris: mag ik Knol een weekje lenen?’ Natuurlijk mag dat! Knol voelt zich vereerd en laat zich gewillig het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt nog vies tegen! Knol blijkt hoogtevrees te hebben.

Tijd: van 10:30 tot 11:45 uur.
Kosten: € 7,50 lid / € 15,- niet-lid
Reserveren van te voren.

Pietencircuit (van 11 -11.50 uur)
Na de voorstelling is er nog van alles te doen in het Pietencircuit. Zo lopen de Pieten in spe over de schoorsteen, gooien aan het eind pakjes in de schoorsteen, knutselen een Pietenmuts en doen ze mee aan de Pietenquiz. Alle Pieten gaan naar huis met een Pieten-diploma.