activiteiten 2020

vr 27 mrt 2020 | Als pelgrim op pad naar Rome

De lange afstandsloper en Italië liefhebber Hans Driever komt vertellen over zijn wandeling naar Rome tijdens deze Raadhuis Special.
Een inspirerende avond voor mensen die van Italië of van wandelen houden. Ook als je voor het eerst een lange wandeling wil maken en wat praktische tips wil horen van een veteraan dan is dit je kans. Maar als je graag een mooi avontuur wil aanhoren en prachtige beelden wil zien dan heb je ook een top avond!

Als pelgrim op pad naar Rome
Meerdere voetwegen leiden naar Rome, zoals de routes Via Francigena en Via di San Francesco. Deze relatief rustige pelgrimsroutes hebben elk hun eigen karakter. Ze hebben gemeen dat ze indrukwekkende landschappen doorkruisen en prachtige, eeuwenoude plaatsen en dorpjes aandoen in de Italiaanse regio’s Toscana, Umbria en Lazio. Als pelgrim onderweg zijn betekent een intensieve kennismaking met vele aspecten van de Italiaanse cultuur, met de Italiaanse keuken en niet in de laatste plaats met de Italianen zelf. En voor wie daarvoor openstaat: een mooie spirituele ervaring.

Hans Driever is gepassioneerd lange afstandswandelaar. In 2013 liep hij de over de Grande Randonnée 5 van Maastricht naar Nice, een paar jaar later gevolgd door de Alta Via dei Monti Liguri van Nice naar La Spezia in Italië. Zijn eerste pelgrimsroute was in 2017 de Via Francigena van Lucca naar Rome, vorig jaar gevolgd door de Franciscaanse voetreis van Florence naar Rome. Hij zal niet alleen de beide pelgrimsroutes beschrijven, maar ook ingaan op de nodige praktische zaken rondom het lange afstandswandelen. Ondersteund door mooie plaatjes zal hij proberen over te brengen wat een dergelijke wandeltocht met je doet.

Gegevens
Locatie: Raadhuis Vleuten
Tijd Vanaf 19.30 uur staat de koffie/thee voor u klaar en het programma start stipt op tijd om 20 uur
Kost € 7,50 / te bestellen via deze link.