activiteiten 2020

zo 22 nov 2020 | Workshop Nana boetseren

In de workshop Nana boetseren ga je eigen Nana (dikke dame) boetseren. De workshop wordt gegeven door Monique Sleegters, een lokale kunstenares die woont in de Kersenboomgaard Ateliers.

Nana
De kunstenares Niki de Saint Phalle (1930 -2002) maakte in het midden van de jaren zestig van de 20e eeuw haar versie van een oervrouw: de Nana. De Nana stond symbool voor een vrolijke, bevrijde vrouw die wist wat ze wilde en dat ook deed. In de jaren’ 80 zag ze de Nana als een soort voorbode voor een nieuw matriarchaal tijdperk, wat volgens Niki de enige oplossing zou zijn voor een wereld zonder oorlog, daarbij verwijzend naar de moederculturen uit de prehistorie. Nana’s zijn expressieve, met felle kleuren beschilderde vrouwenbeelden.

Workshop
Een Nana van klei ga je maken, waar later in de workshop met sinterengobes kleuraccenten op aangebracht kunnen worden. Als de beeldjes gedroogd zijn (na enkele weken) kunnen ze in de keramiekoven gebakken worden.
Omdat deze werkstukken eerst nog moeten drogen en dan gebakken moeten worden duurt het enige weken alvorens ze opgehaald kunnen worden.

Gegevens
Zondag 22 november 2020, tijd 14.30-17.00 uur
Kosten: € 45 (incl. materiaal-, en stookkosten)
Link naar de website