activiteiten 2020

zo 22 mrt 2020 | Ode an die Freude

Muzikanten van Nederland en dus ook in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern Laat je horen. In navolging van muzikanten in Duistland, gaat nu ook in Nederland de ronde om om 18 uur: “Ode an die Freude” van Ludwig van Beethoven te spelen. Dus roept oa Harmonieorkest Vleuten op om mee te doen.

Want wat is het stil om ons heen. Geen concerten, geen uitvoeringen, geen muziekles. Door de huidige situatie is het muziekverenigingsleven volledig tot stilstand gekomen. Daarom deze oproep voor een grootste openbare gezamenlijke uitvoering!

In de link vind je bladmuziek van dit werk in verschillende toonsoorten. Of dat je nu pas muziekles hebt, of iedere week vele concertzalen weet te vullen. Doe mee en speel mee!
Oefen dit stuk ( met eventueel improvisaties) en speel dit stuk op zondag 22 maart samen met alle muzikanten en muziekliefhebbers van Nederland. Zet de ramen wijd open, ga in de tuin staan, op het balkon of maak opnames. Of dat je nu piano, doedelzak, klarinet, Gitaar of zakzozie speelt, zelfs als je zingt , sluit je aan bij dit grootste orkest van Duitsland en Nederland!! Laat Nederland van je horen. Doe het voor je muziekleraar, je medemuzikanten, je ouders, je opa en oma, alle zieke mensen en alle personen die nu zo goed voor ons zorgen!!!

En natuurlijk ook meteen een oproep voor alle buren en plaatsgenoten: Doe de deuren en ramen open en kom luisteren. Geniet van de mooie muziek, het bewijs dat we er allemaal nog zijn! Er is nog muziek, er is nog hoop!!

Deel deze post met zoveel mogelijk mensen!
https://www.vmb.nrw/2020/03/20/goetterfunken-am-fenster/