activiteiten 2020

sept & okt 2020 | Masterclasses Lichtsculptures maken

Tijdens deze Masterclass ga je samen met een kunstenaar een lichtsculptuur maken. Je laat je inspireren door volksverhalen of sprookjes die te maken hebben met Armoede, het thema van dit jaar van de Ronde van Sint Maarten (de vervanger in 2020 van de Sint Maarten Parade). Daarbij maak je gebruik van technieken die stammen uit de oosterse lichtkunst: een combinatie van wilgentenen, rijstpapier, houtlijm, bamboe en ijzerdraad. Dit alles onder de deskundige begeleiding van kunstenaar Jurrian van den Haak, specialist in deze techniek!

Resultaat
De lichtsculpturen krijgen een specifiek plekje langs de route van de Ronde van Sint Maarten op 6 en 7 november. Je mag de route ook zelf lopen, maar je draagt dus niet meer je eigen lichtsculptuur.

Door Corona is alles anders dit jaar
Gelukkig is er een prachtig alternatief gevonden voor de Sint Maarten Parade en het Vuur: De Ronde van Sint Maarten op 6 en 7 november op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. En ook de masterclass Lichtsculpturen maken kan doorgaan! We gaan zo veilig mogelijk te werk en volgen de richtlijnen van het RIVM. De masterclass locatie is geschikt bevonden voor deze kleine groep en we houden onderling 1.5m afstand van elkaar.

Gegevens
Data: 8 donderdagen en 1 vrijdag: start op do 3 sep. Daarna op do 17 en 24 sep,
Tijd: 19.30 – 22:00 uur
Locatie: bij Utrecht Natuurlijk in Castellum Hoge Woerd Leidsche Rijn
Deelname: Max. 10 deelnemers, gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd
Aanmelden: info@sintmaartenparade.nl, graag naam en telefoonnummer vermelden

De masterclass Lichtsculpturen maken is een project van Sharing Arts Society. Met dank aan Utrecht Natuurlijk.