activiteiten 2020

za 20 jun 2020 | Rondleiding met gids in Leidsche Rijn Centrum

Om de jaarlijkse dag van de Architectuur organiseert Aorta ook in Leidsche Rijn een activiteit. Ontdek Leidsche Rijn Centrum tijdens een wandeling met architectuurgids Jan Maarten Dalmeijer.

In Leidsche Rijn is en wordt hard gewerkt aan een nieuw stadshart: Leidsche Rijn Centrum. Een levendig centrum met in 2030 naar verwachting een 5.000 woningen. Meer dan 130 bedrijven brengen een mix aan mode, food & horeca en gezondheid. Het centrum is compleet met een bioscoop, trein- en busstation, bibliotheek, scholen en culturele voorzieningen.

Brusselplein
Het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn is geïnspireerd op steden als Parijs en Barcelona. Het centrum krijgt een klassiek stratenpatroon met gevarieerde woon- en winkelblokken van 5 tot 8 bouwlagen, omringd door singels en parken. Het winkelgebied, Leidsche Rijn Centrum Kern is al open. Je proeft hier al een beetje dat mediterrane sfeertje. Boven de winkels zijn appartementengebouwen, met aan het centrale Brusselplein het nieuwe wijkbureau en bibliotheek.
Er wordt ook nog volop gebouwd. Naast het station Leidsche Rijn komt nog een hotel en een gezondheidscentrum. Aan de andere, Noordzijde van het station zijn plannen voor MARK, drie toren waarvan de hoogte ca 140 meter wordt. Ook in Leidsche Rijn Centrum Oost en -Zuid is veel gepland. Zo kan je al een blik werpen in de bouwput van Parkeergarage Berlijnplein en nadert woningproject Greenville haar hoogste punt.

Route
De wandeling met architectuurgids Jan Maarten Dalmeijer gaat door dit nieuwe centrum. Hij vertelt over de huidige ontwikkelingen en wat er nog komen gaat. De tour start bij de entree van Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en eindigt bij RAUM, het stadslab voor de toekomstige stad op het Berlijnplein.

Gegevens
Aanvang: 14:00 | 15:30 uur
Locatie: Entree Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Brusselplein 2
Kosten: € 5,00 incl. fluisterset
Duur: 1 uur
Inschrijving: Reserveren verplicht. Link HIER.
Taal: Nederlands

Maximaal aantal deelnemers
Ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus is het maximum aantal deelnemers gezet op 15. Mocht een bepaalde plaats te druk zijn, dan wordt uitgeweken naar een rustiger plekje. We maken gebruik van een ‘fluisterset’. Dit betekent dat de rondleider in een microfoon spreekt en je een ontvanger om krijgt. Hierdoor kan je beter 1,5 meter afstand houden van elkaar en toch alle informatie horen.
Neem wel je eigen koptelefoon of oortjes mee. Mocht dat niet lukken, dan heeft Aorta een oortje voor je. De apparatuur wordt na elk gebruik schoongemaakt.
Daarbij geldt voor iedereen: Houd je aan de RIVM richtlijnen en houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar. Heb je koorts of ben je verkouden? Of geldt dit voor een huisgenoot? Blijf dan thuis.

Voor meer informatie over de dag van de Architectuur in Utrecht, klik HIER.