activiteiten 2020

za 19 sept 2020 | zwerfvuilruimen tijdens World Clean Up Day

Meedoen is heel eenvoudig, Je gaat op die dag (ochtend) rondom je eigen huis of locatie een half uurtje of uurtje zwerfvuil ruimen.
Je kunt eventueel zakken en knijpers bij Boerderij Roodnoot (LRCentrum) afhalen – ook op eerdere momenten voorafgaand aan de 19e.  Of je sluit aan bij de groep die vanaf deze boerderij vertrekt en de omgeving opschoont.  Daar is dan om 12 uur koffie/thee drinken als afsluiting en en kun je netwerken op Roodnoot.

Als je doorgeven dat je/jullie (weer) meedoen, dan kan er bij de gemeente Utrecht extra hesjes aangevraagd worden van Utrecht Schone Stad en is iedereen herkenbaar en geven we naar de buitenwacht een signaal af. Enerzijds dat er mensen zich inzetten om feitelijk rotzooi van een ander op te ruimen, anderzijds helpt dat een beetje mee aan bewustwording creëren/mentale omschakeling bewerkstelligen dat zwerfvuil not done is/schadelijk voor het milieu.

We kunnen de wereld niet in ons eentje zwerfvuilvrij make,  maar wel een klein steentje bijdragen op zijn minst. Het zou mooi zijn als we met alle betrokkenen, betrokken organisaties/bedrijven/bewoners rondom  boerderij Roodnoot en Leidsche Rijn (Centrum) een bijdrage kunnen leveren.

Alexandra van Stal Thamen bij Boerderij Roodnoot (thamen1@hotmail.com)

en Dineke van Gewenst-eigen-initiatief