activiteiten 2020

ma 19 & 26 okt 2020 AFGELAST | Bijeenkomst omgaan met mensen met een psychische kwetsbaarheid 

Voor buurtbewoners uit Vleuten de Meern en Leidsche Rijn worden er 2 gratis bijeenkomsten in de buurt georganiseerd hoe om te gaan met buren met deze kwetsbaarheid.
Maandag 19 oktober in Buurtcentrum de Weide Wereld (Vleuterweide) en maandag 26 oktober in Buurtcentrum Hof ’t Spoor (Terwijde).

Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) thuis. Het kan zijn dat u als buur deze mensen tegen komt. Door hun kwetsbaarheid kunnen deze mensen soms gedrag vertonen dat u eng vindt, waarover u zich zorgen maakt of waarvan u overlast ondervindt. Zorgen om de persoon zelf of zorgen over de veiligheid van uzelf of anderen in de buurt. De persoon lijkt niet meer te weten wat hij of zij doet, zegt rare dingen , praat in zichzelf of trekt zich terug in een eigen wereld. Misschien wilt u helpen maar weet u niet goed hoe u kunt handelen.

Als u zich herkent in het bovenstaande dan bent u van harte uitgenodigd om de workshop bij te wonen waar u meer informatie krijgt hoe u als buur met kwetsbare wijkbewoners kunt omgaan.

U kunt ook uw eigen ervaringen delen, u krijgt meer informatie over wat het betekent om psychisch kwetsbaar te zijn en u krijgt praktische tips die u zelf kunt gebruiken. De bijeenkomst wordt begeleid door mensen van Samen Sterk zonder Stigma (zie www.samensterkzonderstigma.nl). U maakt kennis met iemand die zelf een psychische kwetsbaarheid heeft (gehad) en die graag met u deelt hoe u van betekenis kunt zijn.

Waar en wanneer 

Maandag 19 oktober 18.30 tot -20.30 uur.
Locatie Buurtcentrum Weide Wereld Teunisbloemlaan 50 Vleuterweide. Contactpersoon: Sandra Willemsen 06-81317774 mail swillemsen@dock.nl

Maandag 26 oktober 18.30.tot 20.30 uur.
Locatie Hof ‘ t Spoor, Operettelaan 629 Terwijde . Contactpersoon Talin Hagopian  06-10908620 mail thagopian@dock.nl

Geef u op 

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Koffie en thee is aanwezig.
Wel is het nodig dat u zich opgeeft bij Sandra of Talin.  Geef uw naam door, de datum en de wijk/buurt waarin u woont.