activiteiten 2020

za 17 okt 2020 | stadsdiner – alle Utrechters eten samen

Zaterdag 17 oktober is het Wereldarmoededag. Als Utrechters kun je daar bij stilstaan door als één grote familie met elkaar aan tafel te zitten tijdens het Grote Utrecht Stadsdiner. Je kunt een maaltijd & verhalen met elkaar delen, verspreid over verschillende plekken in de stad. En thuis kun je -online- aanschuiven!  De hele stad is uitgenodigd om mee te doen, want samen eten verbindt.

Thuis meedoen
Speciaal voor het Grote Utrecht Stadsdiner heeft chefkok Jasper Kaan van restaurant De Klub een heerlijke maaltijdsoep samengesteld om zelf thuis te maken. Eet je zaterdag 17 oktober mee? Bestel dan het pakket met ingrediënten op stadsdinerutrecht.nl. Het pakket voor 4 personen is gratis, maar er wordt gehoopt een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat naar de voedselbanken in Utrecht.

Delen zit tenslotte in het DNA van Utrecht, denk aan onze schutspatroon Sint Maarten die zijn mantel deelde met een bedelaar.

Talkshow live op UStad
De bieb op de Neude biedt van 14 – 18 uur een uitgebreid programma. Je kunt in gesprek met ervaringsdeskundigen o.a. over de gevolgen van corona voor ondernemers, horeca, zzp’ers en werkende armen. Er zijn muziekoptredens en workshops.
De afsluiter is een talkshow gepresenteerd door Ronald Giphart en Gabriel Erlach. Een breed scala aan gasten laat de kracht van de Utrechtse samenleving laat zien: o.a. wethouder Maarten van Ooijen, volkszanger Herman van Tongerloo, Marijke Honing (McDonalds) en diverse ervaringsdeskundigen. In de uitzending schakelen we door naar enkele van de 25 locaties waar gegeten wordt, zoals FC Utrecht, DUMS, ACU, Hart van Hoograven en Buurthuis Sterrenzicht.

Kijk op tv of online mee naar de live-uitzending van 18 – 19.30 uur op UStad. Gezellig met je bord op schoot, dan eten we allemaal samen!

Bestel gauw want op is op
Informatie hoe je kunt bestellen, het recept, een paar leuke kookvlogs, het programma en meer is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl