activiteiten 2020

za 17 okt 2020 | Hotel Modern – Ons Wereldrijk

Een zeer bijzondere voorstelling in Podium Hoge Woerd. Dwalend door een gigantische maquette wordt op een groot scherm de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’ in beeld gebracht.

Een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië vult het podium. De spelers van Hotel Modern proberen de koloniale geschiedenis te doorgronden, en dwalen met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. De beelden die ze filmen worden op een groot scherm geprojecteerd, de eilanden en hun bewoners komen tot leven.

Het verhaal begint in de zeventiende eeuw. Javaanse prinsessen voeren eeuwenoude hofdansen uit en op markten worden diverse specerijen verkocht. Met hun machtige zeilschepen komen de ondernemende Nederlanders bij de eilanden aan. Er worden handelsposten gesticht, die uitgroeien tot steden. We volgen het gewelddadige spoor van de Nederlanders, die zich in 300 jaar het hele eilandenrijk toe-eigenen en zien hoe ze uiteindelijk na een bloedige guerrilla-oorlog het land weer moeten verlaten.

‘Kamp’ en ‘Garnalenverhalen’ waren eerder te zien in onze theaterzaal. In 2019 won Hotel Modern de Oeuvreprijs voor Poppenspel.

Meer informatie en kaarten bestellen? Hierbij de LINK.