activiteiten 2020

di 15 dec | Webinar: Jong erfgoed in LR VdM

Nieuwe bebouwing, wat zegt dat over onze geschiedenis en samenleving, wordt een webinar gegeven door Bettina van Santen. Het gaat over het jonge erfgoed in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De gemeente brengt momenteel dit jonge erfgoed in kaart. Het gaat om gebouwen, complexen en plekken die zijn gerealiseerd tussen 1990 en 2008. Het doel is om te kunnen bepalen welke gebouwen en stedenbouwkundige ontwerpen uit deze periode van bijzondere waarde zijn en hoe we nu en in de toekomst hiermee om willen gaan. Enkele gebouwen komen mogelijk in aanmerking voor een monumentenstatus.

In Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zijn de wijken Langerak, Parkwijk, De Wetering, Het Zand, Terwijde, Veldhuizen, Vleuterweide en Grauwaart en bedrijventerrein Papendorp deels of volledig in deze periode gebouwd.

Bettina van Santen is architectuurhistorica en heeft al eerder projecten gedaan over de naoorlogse Utrechtse wijken Overvecht en Kanaleneiland waarover het boek “Utrecht bouwt 1945-1975” is verschenen, maar ook heeft zij  De van de Monde Lezing van onze zustervereniging Oud Utrecht  verzorgd. Ook interessant en met een link naar de hoveniersfamilie Jongerius uit De Meern is haar onderzoek en boek over de Villa Jongerius.

Tijdens de webinar kunt u vragen stellen via de chatfunctie

Het webinar wordt uitgevoerd door de lokale historische vereniging en start om 20 uur. Via activiteiten@histvervdmh.nl kunt u zich opgeven waarna u de link ontvangt om te kijken.
Deelname aan dit webinar is gratis. Overigens blijft de presentatie beschikbaar via hun Youtube kanaal.

Kunt u het webinar niet bijwonen, maar wilt u wel uw ideeën over het jonge erfgoed (1970-2008) in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn met ons delen, dan kunt u deze mailen naar: jongerfgoed@utrecht.nl.