activiteiten 2020

do 20 aug | Openlucht Brommerbios

De Brommerbios rijdt deze zomer naar stadscamping RAUM op het Berlijnplein. Op de bakbrommer presenteert RAUM jou de HKU films die je gezien móet hebben. Een programma vol korte animaties, documentaires en fictie films die in binnen- en buitenland prijzen in de wacht hebben gesleept. De makers zijn op de avonden zelf aanwezig om hun films te introduceren en achteraf volgt een korte Q&A.

Programma
20.30 uur aanvang, drink een biertje, zoek een plekje
21 uur  start films
22.30 uur verwachte eindtijd

Ticketlink
https://raum.stager.nl/web/tickets/111004155.
Deze avond is gratis, maar helaas zijn er maar een beperkt aantal kaarten te vergeven (40!).  Reserveer snel, maar alleen als je 100% zeker weet dat je komt.

Bij RAUM staan er een aantal strandstoelen, maar neem vooral je eigen campingstoeltjes of kleedje mee.

Het filmprogramma is samengesteld door animatie producent Coen Balkenstein en programmamaker Lotte Walrave.

——————————————————————–

MEER INFO:

BROMMERBIOS
De Brommerbios is dé Utrechtse mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren ’70. Je ziet er films die (nog) niet in de bioscoop te zien zijn. Programmamaker Lotte Walrave en ruimtelijk ontwerper Maarten Slot bedachten -en bouwden- de Brommerbios in 2014 in Kanaleneiland en hebben sindsdien in bijna alle Utrechtse parken en op verlaten terreinen geparkeerd. Honderden vriendengroepen, stelletjes en stoere solisten hebben hun kleedje voor het scherm uitgespreid en films gezien van aanstormend filmtalent. De Brommerbios stond meerdere malen op het Nederlands Filmfestival en in EYE Amsterdam, maar reedt ook naar de militaire basis in Wezep, fort Ruigenhoek, Molen de Ster, campings en verzorgingshuizen. Voor RAUM is de Brommerbios hét voorbeeld van hoe kunst (film in dit geval) mensen kan samenbrengen in de publieke ruimte.

RAUM
RAUM is een stadslab dat via exposities en events samen met bewoners en bezoekers het toekomstige stadsleven vorm geeft. Want RAUM gelooft dat de stad pas van iedereen is, als iedereen hier aan mee mag werken. Met programma’s en exposities betrekken ze een diversiteit aan mensen bij stedelijke thema’s zoals ontmoeting, eigenaarschap en data. Dit doen ze bijvoorbeeld met kunstinstallaties in de publieke ruimte, festivals, gesprekken en workshops.