activiteiten 2020

wo 11 nov 2020 | de Ronde van Sint Maarten @ home

Gelukkig is er dit jaar een prachtig alternatief gevonden voor de Sint Maarten Parade en het Vuur van Sint Maarten. Nadat eerst de plannen waren om er toch een coronaproof live event van te maken, is er toch besloten om het naar online om te zetten, zodat iedereen het thuis kan ervaren.
RTV Utrecht zal een van te voren opgenomen film uitzenden van de lichtsculptures die er de afgelopen weken gemaakt zijn voor deze avond en de verhalen erachter.

Doe thuis mee
Je kunt thuis meedoen aan de Ronde van Sint Maarten @ Home.
– Deel je licht: maak thuis de enige echte Sint Maarten lampion. Haal een lampionpakket bij de Bibliotheek (ook die in Leidsche Rijn Centrum) of bij Museum Catharijneconvent en ga thuis aan de slag. Zet deze op 11 november voor je raam. Zo is heel Utrecht met elkaar verbonden!
Kun je niet naar de Bieb? Geen probleem. Kijk eens rond in de keuken of de badkamer naar lege plastic flessen. Van een melkkarton en wat vloeipapier kun je al iets heel moois maken. Wees creatief!

– Kijk op 11 november naar Film de Ronde van Sint Maarten @ home op RTV Utrecht/UStad
De Sint Maarten Parade komt dit jaar bij je thuis. Op RTV Utrecht en UStad wordt een film van 50 minuten uitgezonden waarin makers en partners in de Utrechtse wijken laten zien wat voor moois ze hebben gemaakt aan lichtsculpturen, muziek, dans, circus, etc. Niet alles kan getoond worden, maar de nieuwe lichtsculpturen gelukkig wel! De opnames worden aangevuld met archiefbeelden uit 10 jaar Sint Maarten Parade.
Woensdag 11 november op UStad om 19, 21 en 23 uur en op RTV Utrecht om 19 en 22 uur.

-De actie Deel je licht. Laat je verbondenheid met de stad zien: zet een lichtje voor je raam, deel je verhaal en je welvaart door middel van een donatie aan de actie Geef om je Stad. www.rondevansintmaarten.nl

-Live stream van de voorstelling Bonne Route!
Met zijn ezel Lodewijk liep theatermaker Tjerk Ridder het Martinuspad, de Europese culturele route van Parijs via Utrecht naar Groningen. In deze live stream van de voorstelling laat Tjerk met filmfragmenten, verhalen en songs zien wat het met je doet als je lopend, kwetsbaar en afhankelijk van anderen op weg gaat. De interactie met het online publiek bepaalt mede de voorstelling!
Woensdag 11 november 15.30 en 20.30 uur via www.tjerkridder.com 

Meer info op www.sintmaartenutrecht.nl

– Deel hier jouw eigen verhaal (rap, gedicht, tekening, enz) over delen en over arm en rijk. Een mooi sprookje of een volksverhaal, of jouw eigen verhaal. Wat betekent het voor jou om veel of juist weinig geld te hebben? Deel je het met anderen?