activiteiten 2019

zo 8 sept 2019 | Leidsche Rijn Festival (2-12jr)

Het kinderfestival (2 – 12jr) dat ooit de eerste bewoners van Leidsche Rijn bij elkaar bracht, bestaat alweer 20 jaar. Wetend dat er in twee decennia veel kan veranderen, verleiden we onze bezoekers een blik in de toekomst te werpen: ‘Later als ik groot ben…’.

Op het programma is een keur van professionele gezelschappen te vinden. Theatermakers, muzikanten en andere kunstenaars nemen je mee in hun werelden en verhalen. Throw Flow (winnaar Jeugdprijs van Café Theater Festival 2019) speelt de voorstelling ‘Coffee Complex’ (8+), een poëtische circustheatervoorstelling over dat bijzondere goedje dat bij grote mensen zo in de smaak valt. Of in ‘Het Prinsensprookje’ (5+) van Dear T, waar Prins Harrie in opstand komt tegen de toekomst die men voor hem heeft uitgestippeld: trouwen met Rosa. Daar voelt hij namelijk helemaal niks voor. Hij besluit zijn eigen pad te kiezen en op zoek te gaan naar De Liefde.
Natuurlijk vinden we op het programma ook vertrouwde, lokale gezichten. Zo is De Bazuin De Meern aanwezig met hun Opstaporkest en nodigt het E-orkest van Harmonieorkest Vleuten het publiek uit om mee te spelen. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen onder meer terecht bij Het Voelstation van Wunderle in de Tuin van Steede Hoge Woerd.
De deelnemers van onze eigen experimentele kunstwerkplaats In Je Makie (8-12 jaar) komen eind augustus samen om in de CultuurCampus te experimenteren met projecties, kleur en beweging. Begeleid door lichtkunstenaar Esther Hoogendijk en urban dance artist Raymond Ramdihal ontwerpen ze hun eigen kunstwerk. Het werk beleeft zijn première op het Leidsche Rijn Festival.

Tijd: 10 – 17 uur
Kosten: Gratis
Locatie: Binnenterrein Castellum Hoge Woerd

Een verjaardagsfeestje vier je natuurlijk nooit alleen. Ook dit jaar komt het festival tot stand in nauwe samenwerking met vele partners, zoals Gemeente Utrecht, Podium Hoge Woerd, Steede Hoge Woerd en Museum Hoge Woerd. Voor het programma in de Tuin werken we ook dit jaar samen met Spelenderwijs. En BASF, ook al jaren partner, is aanwezig met een workshop over enzymen. Voor het volledige programma en praktische informatie: www.leidscherijnfestival.nl