activiteiten 2019

za 31 aug & zo 1 sept 2019 | BerlijnLijn

De cultuur­straat van Leidsche Rijn centrum toont haar beste kant op zaterdag 31 augustus & zondag 1 september.
Leidsche Rijn is een zomers feest rijker: de BerlijnLijn. De 7 cultuurlocaties rond het Berlijnplein nemen je mee in een bomvol programma tijdens het nieuwe zomerfeest BerlijnLijn. Geniet van 48 uur zon, dans, muziek, performance, beeldende kunst, pony’s, film en nog veel meer.
En weet je wat, je kunt ook zaterdag 31 augustus blijven kamperen!!!

Stap op de BerlijnLijn, stempel je strippenkaart en ontdek wat de cultuurstraat van Leidsche Rijn Centrum te bieden heeft! De toegang is 99% gratis. Haltes zijn er bij Rood Noot, Pathé, RAUM, DePlaatsmaker, Sharing Arts Society, De Vrijstaat en Het Gebouw.

Stadsdcamping bij RAUM
RAUM wordt tijdens de BerlijnLijn omgetoverd tot Berliner Garten met een stadscamping inclusief zwembad. Vanaf zaterdag kun je inchecken op de camping, eten en drinken in de biergarten, zwemmen, zonnen en slapen, om de volgende morgen gewekt te worden door Le Bazarre, de leukste vintagemarkt van Utrecht.

Plaatsmaker
In augustus wordt op het Berlijnplein door de Plaatsmaker gebouwd aan een tijdelijk onderkomen voor de eerste nieuwe gebruikers op het kavel naast RAUM. Tijdens de Berlijnlijn zetten we de bouwplaats open voor een eerste kennismaking.

Stadsdierentuin
In de stadsdierentuin van De Vrijstaat Zoo vind je dans op de Apenrots, muziek in de Jungletuin en krijg je een diepzeebeleving in het Aquarium. In de hooischuur kun je voor Sint Maarten alvast een mooie lampion maken in de vorm van een dierensculptuur. De kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie toveren het Gebouw om in een Dada kunstcafé.

Stap bij Boerderij Rood Noot op voor een ponyritje of doe oud-hollandse spelletjes op het erf.

Pathé houdt het nog even spannend, maar verwacht rooftop-activiteiten plus op zaterdagavond een openluchtconcert van Beatles coverband One After 909.

De BerlijnLijn is een samenwerkingsverband van cultuurpartners op een denkbeeldige lijn dwars door Leidsche Rijn Centrum. Deze Cultuurstraat maakt de verbinding tussen wijk en stad. Het is een verbinding tussen generaties en een diversiteit aan doelgroepen, tussen kunst en maatschappij. De deelnemers in 2019 zijn Rood Noot/ Stal Thamen, Pathé, RAUM, DePlaatsmaker, De Vrijstaat en Sharing Arts Society. Het project is (mede) mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht.

Meer informatie op hun website BerlijnLijn