activiteiten 2019

za 16 & zo 17 nov 2019 | Atelierweekend

Half november doen verschillende kunstenaars uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern mee aan het Landelijk Atelierweekend.bIn Vleuten in het Maximapark op de Alendorperweg 10a, is het werk te zien van Martha Goedings, Cecile Reijnders en Marloes Wijtsma. Op de Utrechtseweg 10 is het werk van diverse kunstenaars van Creatieve Werkplaats Vleuten te zien en ook op de Zonzijde 46 in de Meern is het atelier van Boog Kunst te bezoeken. Kijk hier voor de laatste details.

Honderden open ateliers in heel Nederland
Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Ook in onze regio.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.