activiteiten 2019

De Grote Prijs 2019 van Leidsche Rijn zoekt jonge muzikanten

KLUB19 organiseert een nieuwe editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd voor muzikale jongeren van 12 tot 19 jaar, waarvan 1 bandlid in Leidsche Rijn, Vleuten of De Meern moet wonen. Op 21, 22 en 29 november 2019 vinden voorrondes plaats en op 20 december 2019 de finale in muziekpodium Azotod. Op het spel staan fantastische bandprijzen en het aanmelden is inmiddels in volle gang.

Onder de winnaars van eerdere edities vinden we illustere namen als Between The Jars, Magik Trick, Electric Memories, Valentino en de winnaar van vorig jaar Soulid Rocks. Deze jonge bands timmeren hard aan de weg en zijn steeds vaker te zien op podia buiten de wijk. Voor velen betekent de wedstrijd een eerste stap op weg naar een toekomst in de muziek. Sommigen stromen door naar opleidingen als de Herman Brood Academie, NPAC of het conservatorium.

De eerste inschrijvingen komen al binnen, waaronder de band ‘Mayday’ met genres zoals bluesrock, hardrock, softrock, punk.

“Mayday, heette eerst Firststeps Music maar is ‘Mayday’ geworden, omdat het niet meer onze eerste stappen zijn. We spelen voornamelijk rock en willen heel graag De Grote Prijs van Leidsche Rijn winnen. Onze nummers zijn heel divers. En kan je verschillende stijlen in horen. We vinden het een supertoffe show en een leuke ervaring. We worden door De Grote Prijs ook steeds beter en leren nieuwe dingen. En we gaan natuurlijk voor de winst!”

De voorrondes vinden plaats op diverse middelbare scholen in stadsdeel Leidsche Rijn. Aanmelden kan nog tot 19 oktober 2019 via de website van KLUB19. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, ondersteund door Gemeente Utrecht, met dank aan Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum en Academie Tien.
KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat.
Meer informatie over de voorrondes en de line-up is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19.