activiteiten 2019

2 t/m 13 okt 2019 | activiteiten Kinderboekenweek

De Nationale Kinderboekenweek is van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. Kinderboeken over voertuigen staan centraal in de Kinderboekenweek 2019.  Ook in de bibliotheken in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn er daarom extra activiteiten (zie hieronder).
Maar ook in de andere Bibliotheken van Utrecht is er veel te doen.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

zondag 6 oktober Kidscollege: Alles over onderzeeboten
van 15:00 tot 16:00 uur | Kosten: € 4 lid/ € 5 niet lid

Voor nieuwsgierige aagjes! 400 jaar geleden bestonden er nog geen auto’s, vliegtuigen en treinen. Maar wél onderzeeboten. Hoe bijzonder is dat? Kom naar dit kidscollege en reis mee met sergeant-majoor Ralph Maitimo. Hij werkt al 25 jaar bij de Onderzeedienst, reisde meerdere keren op een onderzeeboot en is instructeur. Kortom: hij weet alles over de wondere wereld van onderzeeboten.

 

vrijdag 11 oktober | Bouw je eigen fantasievoertuig (8 t/m 12 jr)
van 15:00 tot 16:30 uur | Kosten: €4 lid/ €5 niet lid

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal.
Interessant natuurlijk, al die voertuigen. Maar ze zelf maken is nóg veel leuker. Bouw je eigen fantasievoertuig met apparaten en materialen uit het Lab. Laat je inspireren door de voertuigen van de Kinderboekenweek.

 

zondag 13 oktober Kinderboekenweekfeest
van 10:30 tot 12:00 uur | Kosten: € 6,50  lid/ €8  niet lid

Reis mee! Bij dit Reisgala kom je binnen over de rode loper, ga je op de foto – dus trek je mooiste reisoutfit aan – kun je meespelen, meedenken en meezingen in de avontuurlijke, grappige en interactieve voorstelling Altijd onderweg van Ziezus -eigenzinnig theater – met voertuigen, maffe personages, liedjes en een geheim. En…kun je lekker swingen tussen de boekenkasten – in de Disco!