activiteiten 2019

31 okt t/m 3 nov 2019 | Grote datashow

Hoe zetten we data in voor een beter stadsleven? Stadslab RAUM en data-ontwerpbureau CLEVER°FRANKE zetten het circus in om deze vraag te beantwoorden. Van donderdag 31 oktober t/m zondag 3 november maakt De Grote Datashow op het Utrechtse Berlijnplein het onzichtbare van de stad zichtbaar met de kansen en valkuilen van data voor ons toekomstige stadsleven.
Eerder in oktober werd al het startschot gegeven van de activiteiten rondom Cirque du Data die opbouwen naar de De Grote Datashow. Zo maakt de openbare expositie Data Exposed op het Berlijnplein gedurende het project de meest interessante data over stadsdeel Leidsche Rijn openbaar en inzichtelijk.  Een ander hoogtepunt van Cirque de Data is De Grote Datashow; een speciaal voor dit project ontwikkelde data-circusshow waar verschillende vormen van data de revue passeren en data begrijpelijk gemaakt wordt voor iedereen.

De Grote Datashow

Vanaf 31 oktober barst De Grote Datashow los en wordt publiek op theatrale wijze meegenomen in de wereld van data. De show laat datatoepassingen ervaren en verrassende invalshoeken op onze datawereld zien met de valkuilen en kansen die hierbij horen. Zo is het door CLEVER°FRANKE ontwikkelde Artificial Intelligence circuswezen ‘Aiml’ aanwezig, dat reageert op de emoties van bezoekers en sociale media berichten uit de wijk. De waarzegger van het circus is in dit geval natuurlijk de data van bezoekers zelf die de toekomst voorspellen. Bovendien is de show één grote open datasource waarin het publiek geconfronteerd wordt met relevante, amusante en confronterende vragen. Regisseur en theatermaker Luca Stappers neemt bezoekers met deze show aan de hand mee op avontuur in de wereld van data.

“Met Cirque du Data benaderen we de mogelijkheden rondom de inzet van data op een speelse en positieve manier. Het gaat nu eens niet om wat de grote bedrijven willen, maar wat jij en ik wensen voor onze stad en wijk.” – Donica Buisman, directeur RAUM.

Meer informatie en link naar ticket. Klik hier.