activiteiten 2019

zat 28 sept 2019 | Burendag en Plantjesmarkt Vlinderhof

Burendag 2019 bij de Vlinderhof in het Máximapark met  Plantjesmarkt, rondleiding en honing verkoop.

Altijd al eens een rondleiding willen doen door de Vlinderhof? Meer weten over de bijenstal die daar staat? Een potje echte Vlinderhof honing kopen? Die mooie planten uit de Vlinderhof ook in jouw tuin? Kom dan op zaterdag 28 september op Burendag vanaf 13.00 uur naar de Vlinderhof!

De planten in de Vlinderhof groeien zo goed dat we elk najaar sommige pollen moeten gaan inperken. Zonde natuurlijk om al die mooie planten weg te gooien. Daarom verkopen we ze tegen een klein bedrag tijdens de Vlinderhof plantjesmarkt. Plantenliefhebbers en Piet Oudolf fans: dit is jullie kans. Op=op! De opbrengst komt ten goede aan de Vlinderhof.

Ook imkerij Wilgengroosje Vleuten staat op de 28e in de Vlinderhof. Onze gepassioneerde imkers Marco en Ingvild vertellen je alles over de bijenvolken, hoe honing wordt gemaakt en laten je zien hoe deze bijen leven. Hun onlangs geslingerde Vlinderhof zomerhoning, gemaakt door het bijenvolk dat daar nu al een aantal jaren vrolijk rondzoemt, wordt op Burendag verkocht.

Vrijwilligers van de Vlinderhof geven tussen 13.00 en 16.00 uur korte rondleidingen aan iedereen die het leuk vindt om meer te weten over het ontstaan van deze mooie tuin en wat er allemaal groeit en bloeit. Je kunt bij aankomst bij één van de vrijwilligers laten weten dat je wilt deelnemen. Vooraf aanmelden is dus niet nodig.

Wees van harte welkom op zaterdag 28 september vanaf 13 uur in de Vlinderhof, Máximapark Utrecht!

Meer weten van de Vlinderhof?