activiteiten 2019

za 26 okt 2019 | BuitenGewoon van Stut Theater

De nieuwe voorstelling BuitenGewoon van Stut Theater wordt eenmalig in de CultuurCampus Vleuterweide gespeeld. Zoiets heeft u nog nooit gezien!
BuitenGewoon speelt zich af in het circus. Sterker nog, iedereen is van harte welkom bij een freakshow waar je ongegeneerd naar excentriekelingen en buitenbeentjes kunt loeren.

Je zult dankbaar zijn als je ze ziet, dat je zelf gewoon normaal bent.
BuitenGewoon is de nieuwe voorstelling van Stut Theater waarin de inclusieve samenleving bevraagd wordt. Gemaakt en gespeeld door mensen die zich af en toe een buitenbeentje voelen.

Bijzondere cast
De voorstelling wordt gespeeld door vijf mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen en buiten de maatschappij leven. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. En wat te denken van Els, die na jaren op straat te hebben geleefd uiteindelijk het licht heeft gevonden.

“Een buitenbeentje zijn, voelt soms veiliger. Want als je niet meedoet, kun je ook niet afgewezen worden.” – Corrie

Over Stut Theater
Stut Theater is het oudste Community Theatergezelschap van Nederland, opgericht in 1977 en sinds 2008 gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Stut maakt theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van de spelers. Dit zijn dus geen professionele acteurs, maar mensen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen en die een verhaal hebben dat gedeeld moet worden. Zo creëert Stut dwarsverbanden door de Utrechtse samenleving: jong en oud, allochtoon en autochtoon, hulpverleners en hulpzoekenden, iedereen passeert de revue. Stut maakt voorstellingen om actuele thema’s aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken en om spelers in hun kracht te zetten. Letterlijk uit het leven gegrepen en gespeeld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt.

Kaarten
De voorstelling begint om 20 uur
De kaarten kosten: Kortingsticket (U-pas/CJP/65+) € 5 / Standaard ticket € 10 / Wildcard: koop een vrijkaart voor iemand met een kleine portemonnee € 10
Kaartverkoop link: www.ticketview.nl/shop/stuttheater
Meer lezen kan ook op de Facebookpagina van Stut Theater.

En kun je deze dag niet? Ze spelen de voorstelling nog 10x op andere data op andere locaties in Utrecht.

Bijzonder
Wilt u betalen met U-pas tegoed of heeft u vragen over de kaartverkoop? Wilt u graag komen kijken, maar zijn de kaartjes te duur?
Of heeft u interesse om de voorstelling te boeken? Er is van alles mogelijk, neem contact op met Kyra via reserveren@stut.nl of 030 2311801.