activiteiten 2019

zo 15 dec 2019 | Haarrijn Wintertrail

De Haarrijn Trailrun beleeft in 2019 haar 5e editie. Reden om het deze keer eens heel anders en grootster aan te pakken. De Haarrijnse plas is het uitdagende decor voor de eerste Haarrijn Wintertrail. Het wordt een echte trail voor jong & oud in winterse sferen voor, tijdens én na de run. Voor koek & zopie wordt uiteraard gezorgd.

De Haarrijn wintertrail wordt gelopen rondom en nabij de Haarrijnse Plas en Haarzuilens (Utrecht).

Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden, weilanden en strand in één prachtig mooi stuk natuur bij de Haarrijnse Plas. Verder lopen de routes ook via weilanden, bosrijke omgeving in een prachtig gebied van Natuurmonumenten in Haarzuilens. Er is geen tijdregistratie, want volbrengen maakt je al een winnaar.

VOLWASSENEN er zijn 3 afstanden voor volwassenen.
Wil je kennismaken met het hardlopen in een natuurlijke omgeving? Dan is er een afstand van 8 kilometer off-road. Heb je al meer loopervaring dan is er een afstand van 15 kilometer. En speciaal voor de ervaren trailrunners is er de 20 kilometer loop.

KIDS (Vanaf 8 jaar) is er de Geertjes Hoeve Kids Trailrun van 3 km.
Speciaal voor de jeugd vanaf 8 jaar is er ook dit jaar weer een uitdagende trailrun route van ongeveer 3 km. Deze jeugdtrailrun wordt mede mogelijk gemaakt door de Geertjes Hoeve.

Er wordt gelopen rondom de start & finish locatie Hoeve Wielrevelt, door het gebied van Natuurmonumenten met weilanden en natuurlijk langs een stukje van de Haarrijnplas. Ouders, familieleden en vrienden kunnen dus komen aanmoedigen! Lopen vader en/of moeder zelf mee op een andere afstand? Geen probleem, de start van de Kids Trailrun is ruim voor de volwassen afstanden.

Na de Kids Trailrun kunnen de kinderen onder toezicht (gratis) deelnemen aan een workshop in de boerderij van Natuurmonumenten op het terrein bij Hoeve Wielrevelt.

Vooraf aanmelden daarvoor is wel een vereiste via info@haarrijntrailrun.nl. Wel zo handig als je zelf ook even ofroad wilt wilt lopen. Alle kinderen ontvangen na afloop natuurlijk een leuke herinnering en een glaasje limonade!

Inschrijven (Volwassenen & Kids)
Je kunt je inschrijven via de website van dit evenement. De kosten verschillen per afstanden, maar zijn inclusief herinneringsmedaille.
Er geldt een korting voor snelle inschrijvers tot 31-10-2019. Na-inschrijving is t/m 8-12-2019
8 km € 12 / € 16   |   15 km € 14 / € 18   |  20 km € 16 / € 20
3 km € 6 / € 8

Waar
Start is bij Hoeve Wielrevelt. Daarna loop je rond de Haarrijnplas,  Vleuten en Haarzuilens.

Datum en tijd
Zondag 15 december 2019, start volwassenen 13 uur / kids 12 uur

Programma
11 uur       – Ophalen startbewijzen terrein Hoeve Wielrevelt
12 uur       – Start 3 km Geertjes Hoeve Kids Trailrun
13 uur       – Start 20 km trailrun
13:15 uur  – Start 15 km trailrun
13:30 uur – Start 8 km trailrun