activiteiten 2019

zo 1 sept 2019 | Berliner Garten

Berliner Garten is een open air festival waarbij wordt geexperimenteerd met ‘het beste van Berlijn in Leidsche Rijn’. Geen stad in Europa is zo gericht op het publieke stadsleven. Met haar parken, markten, biergartens, openluchtbioscopen, optochten en open air festivals is het er nooit saai. Berlijn is een inspiratie, je hoeft het er niet breed te hebben om er gelukkig te kunnen leven. In Leidsche Rijn proeven we voorzichtig van het potentiële publieke stadsleven. Met Berliner Garten wordt daar ieder kwartaal een impuls aangegeven, met als vast gegeven de (floh)markt Le Bazarre en een klassieke biergarten. Na iedere Berliner Garten, bepaal jij wat je de volgende keer graag ziet.

Programma Berliner Garten 1 september
Deze editie van Berliner Garten sluit aan bij het Berlijnlijn Festival van za 31 aug t/m zo 1 sept. Programma elders te vinden.

Toegang GRATIS
Tijd 12 – 17 uur en Biergarten open tot 22 uur.
Locatie: RAUM aan het Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum

Met oa

LE BAZARRE
Iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel- en vintagemarkt en daardoor blijft de wijk het sociale centrum van de stad. Met andere woorden: buurtbewoners ontmoeten elkaar terwijl ze langs de kramen struinen op zoek naar antieke vondsten en lokale producten. Le Bazarre vindt sinds 2013 plaats in Utrecht en biedt plek aan verkopers van kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten. Het initiatief is geïnspireerd op de Berlijns rommelmarkten en heeft al jaren een trouwe achterban van verkopers en publiek. Iedere editie kent grotendeels een nieuwe samenstelling van verkopers, zodat steeds andere creatieven, makers en ondernemers hun producten kunnen presenteren.

BIERGARTEN
Het geheim van de populaire maar überklassieke biergarten is simpel: lange tafels in de buitenlucht en aanschuiven maar. Je haalt bier en snacks bij de bar en sluit aan waar er plek is. In Berlijn doen ze dat al sinds 1837 bij Prater Biergarten, en inmiddels op nog veel meer plekken in de stad. Let op: voel je niet gedwongen om in gesprek te gaan met je buren. Dat is nu net de kracht van een goede biergarten: informeel en toch ongedwongen! Prost.

BAUSPIELPLATZ
In de wijk Prenzlauer Berg kunnen kids hun energie en creativiteit kwijt in Bauspielplatz Kolle. Grappig genoeg ligt deze groene oase van avontuur midden tussen de huizen. Kids bouwen hier na schooltijd hele dorpen van houten hutten, onder toeziend oog van de bouwbegeleider. Leidsche Rijn kent een soortgelijke speelplek: Bouwspeeltuin Voorn. In deze Bauspielplatz kun je ravotten met hout, hamers en spijkers.