activiteit 2022Nieuws

25 feb t/m 1 mei | Expositie Insecten: Mooi!

Bij de dagbesteding Mooi… van Abrona hebben ze de afgelopen periode met veel plezier gewerkt aan het thema insecten. Van keramiek tot papier-maché en van textiel tot schilderijen en op het Castellum Hoge Woerd kun je nu de veelvormige en veelkleurige wereld van insecten zien.

De expositie Insecten: Mooi! laat de wereld van insecten zien. Kleurrijk, verschillende vormen, materialen en van ingetogen tot uitbundig. Insecten zijn oneindig divers, net zoals mensen. Van muggen tot bijen en van vlinders tot vliegen: kom de wereld van insecten bekijken zoals je die niet eerder zag.

Net zoals alle mensen nodig zijn in een fijne en evenwichtige stad, zijn insecten hard nodig om onze natuurlijke wereld in evenwicht te houden. Ruimte voor iedereen betekent ook ruimte voor een gezonde natuur. De samenwerking tussen Mooi… van Abrona en Utrecht Natuurlijk laat zien hoe we op verschillende manieren werken aan een fijne en gezonde stad voor iedereen.

De expositie vindt plaats in het Castellum Hoge Woerd en is gratis te bekijken.


Locatie, openingstijden en corona-maatregelen

  • Expositieruimte het ‘Platform’ in Castellum Hoge Woerd
  • dinsdag t/m zondag
  • 10:00-17:00 uur
  • Toegang is gratis
  • Corona-maatregelen: in verband met de huidige corona-maatregelen verzoeken we u vriendelijk om uw bezoek nog te reserveren via het Museum Hoge Woerd

Tip
Combineer je bezoek met een bezoek aan de dieren, tuinen en stallen van stadsboerderij Steede Hoge Woerd, ontdek de Romeinse parels van Leidsche Rijn in Museum Hoge Woerd.