activiteit 2022

Koningsdag 2022

Natuurlijk gaan we dit jaar weer op allerlei plekken in de wijk Koningsdag vieren. Alle lokale Oranje- en diverse winkeliersverenigingen pakken dit jaar weer uit met een mooi feestelijk programma voor jong en oud op de feestelijke koningsdag.

Nog niet alle details zijn nu bekend, maar we zullen direct nieuwe informatie toevoegen zodra we meer weten.
En je mag ons daar altijd bij helpen: uitladderleidscherijn@gmail.com

Veel Oranje Plezier!!

Woensdag 27 april 

Leidsche Rijn

Leidsche Rijn Centrum
Koningsdag in Leidsche Rijn kun je dit jaar natuurlijk ook vieren in Leidsche Rijn Centrum.
Voor de kinderen zijn er de traditionele Koningsspelen, we hebben een vrijmarkt, kramenmarkt en op het Brusselplein de hele dag swingende muziek met een DJ, Op de website van LRCentrum kun je je inschrijven voor de diverse onderdelen. De vrijmarkt is van 7 – 15 uur  / vanaf 10 – 22 uur zijn er optredens op het Brusselplein.

Het Zand
Ook dit jaar zal in het Zand zal weer Koningsdag gevierd worden! En iedere Leidsche Rijner is welkom. Het Oranje Comité van Koninginnedag in het Zand pakt ook dit jaar groots uit, zo is er de hele dag muziek, een springkussen en limonade voor de kinderen. Rondom de speeltuin aan het Aldo van Eyckplantsoen en de fietsboulevard aan de Crouweldijk is er ruimte voor een (kinder)vrijmarkt. Iedereen kan hier terecht voor aan- en verkoop van tweedehands spullen. Er kunnen natuurlijk ook andere leuke dingen gedaan worden, bijvoorbeeld: schminken, spelletjes etc Wees creatief! De vrijmarkt en andere festiviteiten beginnen om 12 uur en duurt tot circa 18 uur.  Ze hopen op een gezellige, drukke en zonnige Koningsdag in het Zand!
Kijk voor meer info.

Parkwijk,
Rondom het Ab Harrewijnplein is er genoeg plek voor de gezellige oranjesfeer. Met een vrijmarkt (tussen 10 – 13 uur), muziek en springkussen.

Terwijde
Ook hier weer Koningsdag activiteiten in het Winkelcentrum. Van 9 – 13 uur is er een Oranjemarkt in Winkelcentrum Terwijde. Wil jij een plekje op de Oranjemarkt? Of wil jij een andere activiteit organiseren of uitvoeren? Schrijf je dan nu in! http://www.winkelcentrumterwijde.nl/evenement/koningsdag

Vleuten

Vleuten dorp
Dit jaar ook weer een echt feestprogramma op Koningsdag met muziek, fanfare, aubades, jeugdspelletjes en een reuze gezellige vrijmarkt. Vanaf 6 uur kun je een plekje zoeken. De vrijmarkt en kramenverkoop sluit om 15 uur. Vanaf 12 uur is Emmaus Haarzuilens met een inzamelpunt naast de afvalcontainer aanwezig om bruikbare spullen in ontvangst te nemen.
In de grote tent op het Dorpsplein kunt u de gehele dag terecht voor een drankje. Op de hoek van Dorpsstraat / Schoolstraat zijn er voldoende mogelijkheden voor een ‘snack’.Ieder jaar is het weer een feest om Koningsdag in Vleuten te vieren! Website http://www.oranjestichtingvleuten.nl/  of Koningsdag Vleuten

Vleuterweide winkelcentrum
O
ok dit jaar viert Winkelcentrum Vleuterweide  weer Koningsdag met oa een vrijmarkt.  In het Winkelcentrum zal weer een kindervrijmarkt zijn en een Open podium. Dus wil jij spulletjes verkopen of je talenten showen … schrijf je in.! De vrijmarkt start om 9 uur en zal om 13 uur eindigen. Er is een maximum van 250 plaatsen. Kijk voor het reserveren van een plek of een optreden op de website van Vleuterweide.

Haarzuilens

Haarzuilens
Om 10 uur wordt de vlag gehesen op de Brink. Hierna geniet u van een oranjebitter en een oranje gebak in ´t Wapen van Haarzuylens en de kinderen vermaken zich op de vrijmarkt.
Meer informatie

De Meern

De Meern centrum
Op het plein achter de Meerndijk ter hoogte van Café de Don zal dit jaar weer de kindervrijmarkt plaats vinden van 8 – 11 uur  op het feestterrein.
aansluitend vind er de hele dag in het Centrum van de Meern diverse activiteiten plaats. Programma bekijken.

De Woerd
Vrijmarkt en VLAG UIT!  Om de buurt op te vrolijken willen we iedereen vragen om de vlag uit te hangen, vooral de bewoners aan het Ed Hoornikplein!
Van 10 –  12 uur is het weer kopen en verkopen geblazen op het Ed Hoornikplein. Dus kruip uw zolder op, op zoek naar die vergeten spullen waar u wellicht een ander heel blij mee kunt maken.
Meer informatie

Veldhuizen
Het terrein bij Winkelcentrum De Veldhof wordt op Koningsdag weer gesierd met kleedjes vol spulletjes die de kinderen graag willen verkopen. Van 12 – 14 uur kan er weer gesnuffeld, gekocht en natuurlijk verkocht worden! Kinderen tot en met 12 jaar die ook een plekje willen voor hun kleedje vol spulletjes kunnen zich hiervoor opgeven bij de servicebalie van de PLUS. Inschrijven kost 1 euro, zo weet jij dat je een plekje hebt, wij dat je komt en krijg je ook nog wat lekkers! Vol=vol.