activiteit 2022Nieuws

za 9 & zo 10 jul | Bier und Wein am Rhein

Culinair festival ‘Bier und Wein am Rhein’ op 9 & 10 juli aan het kanaal in Leidsche Rijn
-onderdeel Utrecht 900 jaar-

De 2e editie van het culinair festival ‘Bier Und Wein Am Rhein’ (BUWAR) vindt plaats in het park bij “Buiten Bij De Sluis” foodbar aan het Amsterdam Rijnkanaal in Leidsche Rijn (onder de gele brug). Bezoekers kunnen vanaf 12 uur genieten van een warme sfeer met veel live muziek van Utrechtse bandjes en dj’s, een keur aan culinaire lekkernijen, eigen gebrouwen bieren, een uitgebreid assortiment aan wijnen en diverse workshops.

De workshops variëren van het maken van brood, het bereiden van een rivierkreeften lunch tot cupcakes versieren voor kids en van grillen met groenten tot sushi maken. Het festival is gratis toegankelijk.

Het BUWAR festival maakt deel uit van de viering van ‘900 Jaar Utrecht’. Zo is er een middeleeuwse riddertent ingericht als herberg, waar de ontwikkeling van bier en wijn in de 900 jarige geschiedenis van Utrecht wordt toegelicht. Iedereen is hier van harte welkom en de ‘waard’ staat klaar met een glaasje bubbels en een hapje.

Het festival wordt zaterdag 9 juli afgetrapt met een inzameling voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waarbij een groep van 150 motorrijders in allerlei kostuums verkleed zullen rondrijden om hiervoor geld op te halen.

Programma: www.bierundweinamrhein.nl

BUWAR
Het BUWAR festival wordt georganiseerd door een club enthousiaste lokale ondernemers waarbij iedere ondernemer zijn/haar kwaliteiten laat zien. Het doel is een jaarlijkse traditie neer te zetten om de aantrekkelijkheid en gezelligheid van Leidsche Rijn te promoten en een binding te maken tussen de nieuwe en oude stad. Het eerste BUWAR in 2021 was ondanks corona een groot succes met bijna 1000 bezoekers.

Deelnemende ondernemers: Buiten bij de Sluis, Brood Brood, Venster Wijkrestaurant, Maximus Brouwerij, Terwijde Bierclub, Roemer Wijnbar, Most Wijnbar en Leidsche Rijn Wijn.