activiteit 2022

zo 3 apr | Voorstelling (6+) in “Kinderkroeg” Venster

De Grote puntje puntje show is een nieuw project voor kinderen van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Wijkrestaurant Venster. Op deze zondagochtend vindt er (de eerder afgelaste) om 10 uur en om 11:30 uur een show plaats in Wijkrestaurant Venster, dat dan speciaal omgedoopt wordt tot Kinderkroeg.

Over De Grote puntje puntje show
Wat eten we in 2053? Hoe gaan we op vakantie in 2069? Welke woorden zijn er allemaal bijgekomen in 2081 (en wat betekenen ze)? Wat is de weersverwachting over een eeuw? En hoe onderscheid je eigenlijk een toekomst-optimist van een -pessimist? De Grote puntje puntje show is een reis naar de toekomst in een grote show van scènes, liedjes, sketches, interviews, quizzen én een Culinaire Rubriek met hapjes en drankjes uit de toekomst.

De Grote puntje puntje show is een muzikale theatershow voor zes plus (dus ook ouders zijn van harte welkom), die steeds in één dag wordt gemaakt rondom een wisselende thema’s. Spelers, schrijvers, muzikanten en een chef-kok sloven zich samen voor je uit en zorgen steeds voor een zondagochtend gevuld met verhalen, humor, wetenschap en poëzie.

De Grote puntje puntje show 6+
Improviseren (wat?), delibereren (huhh?) en filosoferen (uhmmm..) in de Kinderkroeg

De Grote puntje puntje show – de webserie
Een eerder plan om De Grote puntje puntje show op poten te zetten, werd gedwarsboomd door de corona-uitbraak in het voorjaar van 2020. We stonden er klaar voor, toen de geplande voorstellingen werden gecanceld en iedereen weer naar huis moest. De schrijvers/spelers besloten hierop om toch aan de slag te gaan en een online miniserie van drie afleveringen te maken. Deze met iPhones in elkaar geknutselde afleveringen kwamen spontaan tot stand. In de vervreemdende tijd dat iedereen thuis zat, de theaters dicht waren en niemand nog gewend was aan de anderhalve meter, werden scènes, sketches en liedjes gemaakt die werden gemonteerd tot een serie, die nog altijd online te bekijken is >>> 

Data, tickets en prijs De Grote puntje puntje show
Data:  3 april 2022
Aanvang: 10 uur en 11:30 uur
Tickets: 5 euro via het-nut.nl

Waar? Op het Berlijnplein
Berlijnplein is een plek voor kunst, cultuur, creatieve bedrijven en de buurt in Utrecht, Leidsche Rijn. Naast theatergezelschap Het NUT, stadslab RAUM, BuurtWerkKamer en adviesbureau Jonge Honden zijn ook de ontwerpers van Goede Vrijdag en dansgezelschappen 155, SHIFFT en IRC hier actief. Deze partijen ontwikkelen samen met de gemeente Utrecht het Berlijnplein als verbindende, culturele plek in het tweede stadshart van Utrecht.

Link naar voorstellingsinfo
het Nut – De grote puntje puntje show.

Onder: drie beelden uit de webserie van De grote puntje puntje show die in Corona tijd is gemaakt