ActiefThe Wall

F1 racingcentre

In The Wall is recent het eerste officiële F1-gamecentrum met zestig racesimulatoren verdeeld over drie grids geopend. Spelers kunnen hier met de F1 2019-game van Codemasters tegen elkaar racen. En vanaf 10 juli kan er ook gekozen worden voor F1 2020 en kan er geracet worden op de circuits van Zandvoort en Hanoi.

De racesimulatoren van het F1 Racing Centre zijn gebaseerd op HP Omen-desktops die F1 2019 draaien en hebben een stuur en pedalen van Fanatec. De beelden worden weergegeven op een 4k-scherm en coureurs krijgen wind in hun gezicht om de race-ervaring echter te laten lijken. Spelers kunnen daarnaast met elkaar en met de instructeur communiceren via een headset.

Het F1 Racing Centre richt zich op groepen en losse bezoekers die een ‘Formule 1 Experience’ van ongeveer een uur kunnen boeken. Ze krijgen dan onder begeleiding een briefing, vrije training, kwalificatie en een race, waarna een huldiging op een podium kan volgen.
Spelers kunnen kiezen uit zeventien circuits.  Bezoekers van alle leeftijden en niveaus welkom om te ervaren hoe gaaf het is om in een virtuele F1-auto te rijden.

Ook is er de eerste officiële F1 winkel in Nederland gevestigd.

Gegevens
Adres: The Wall, Hertogswetering 171a,  Utrecht ( eerste verdieping, naast fietswinkel Mantel)
Kosten: € 22 (2e race die dag € 10) Minimale lengte 145 cm en ivm corona regels eerst reserveren
Openingstijden: Maan- t/m vrijdag 12.30 – 22.30 uur / Zater- en zondag 10 – 23 uur.
Website: www.f1racingcentre.nl